Hlavní obsah

V 39. týdnu těhotenství uběhla maratón, pár hodin poté porodila

Novinky, Markéta Klánská
Chicago

Sedmadvacetiletá Američanka z předměstí Chicaga už byla téměř 39 týdnů těhotná, když se tuto neděli postavila na start maratónu. Polovinu ze 42,195 kilometru dlouhé trasy běžela, polovinu šla. Krátce po dokončení závodu si dala oběd a v klidu si to namířila do nemocnice, kde po několika hodinách porodila naprosto zdravou holčičku.

Článek

Amber Millerová už měla s těhotenstvím a maratónem zkušenosti. Když byla těhotná se synem Calebem, také běžela. Ani zdaleka se však v tu dobu nepřiblížila k 39. týdnu těhotenství, uvedla mluvčí nemocnice Central DuPage. Je ovšem pravdou, že Millerová běhala v průběhu celého těhotenství a své plány pečlivě konzultovala s lékaři.

„Lékaři mi bez výhrad povolili polovinu závodu. Po celou dobu maratónu mi navíc po boku běžel můj manžel, který mi byl oporou. Nakonec jsem vždy tři kilometry běžela a tři šla, a tak jsem to dokončila celé. Všichni na mě ale trochu zírali, když jsem proběhla kolem,“ uvedla Millerová pro televizi WGN.

Kontrakce ji provázely už během závodu

Běžkyně se nechala slyšet, že cítila kontrakce už během závodu. Přicházely však jen občas, takže jim nepřikládala téměř žádný význam.

„Při běhání v těhotenství mě občas někde píchlo, nebo se ozvala slabá kontrakce. Bylo to naprosto běžné. Pár minut po dokončení tohoto závodu se ale ozvaly kontrakce naplno, cítila jsem je každých pět minut. Počkali jsme však s Joem ještě hodinu, abychom si byli jisti, že se opravdu blíží porod,“ řekla Millerová.

Po několika hodinách se narodila zdravá June

A skutečně, Millerová po závodu, který dokončila v čase šest hodin, 25 minut a 50 vteřin, nejprve zašla s manželem na oběd, a teprve poté, asi kolem třetí hodiny odpoledne, odjela do nemocnice.

Sice v maratónu zdaleka nedosáhla svého nejlepšího času, zato však kolem půl jedenácté večer porodila své druhé dítě. Naprosto zdravá dcera vážila 3,544 kilogramu a dostala jméno June, uvedl deník Chicago Tribune.

Reklama

Výběr článků

Načítám