Hlavní obsah

Buřt se stal neformálním symbolem protestů v Řecku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Athény

Objevuje se snad na všech významných demonstracích v Řecku a pokaždé se nachází někde v čele demonstrantů. Takový je pes jménem Buřt, který se potuluje po Athénách. Nevadí mu chaos, nehledí na sílu nepokojů, zkrátka se přidává do davu všude, kde se něco děje. Zpravodajská videa jsou toho důkazem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opuštěný pes se účastní všech demonstrací v AthénáchVideo: Reuters

 
Článek

Jakmile je někde vyhlášená demonstrace, toulavý Buřt se okamžitě objeví někde kolem. Chvílím plným násilí tak tento čiperný pískově hnědý pes propůjčuje komický nádech. Jeho přítomnost je tak osvěžující, že se z Buřta dokonce stala místní celebrita.

Athény mají speciální "psí program"

Toulaví psi v Athénách nevypadají stejně jako v jiných velkých městech. Mnoho z nich, včetně Buřta, totiž nosí obojky a známky. Je to proto, že místní úřady neplatí provoz odchytové služby a místo toho více než 2000 pouličních psů živí.

Všichni psi jsou nejdříve vykastrováni, naočkováni a nakonec dostanou čip. Teprve poté jsou s obojkem, na kterém je uvedeno telefonní číslo, opět vysláni na ulici.

Současná finanční krize však vyvolala otázku, zda nebude muset tento „psí program“ skončit. Podle úřadů ale byly tyto obavy naštěstí zažehnány a z Buřta se tak stal symbol svobody, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám