Hlavní obsah

Zloději kovů rozebrali v Pensylvánii 15metrový most

– New Castle
Novinky, Markéta Klánská

Jak se zdá, kovy se nekradou jen u nás. Kovošroty a sběrny totiž fungují po celém světě a Spojené státy nejsou žádnou výjimkou. Jedna společnost ze západní Pensylvánie tak v nedávné době přišla o 15metrový ocelový most, který zmizel beze stopy. Majitelé jsou zločinem rozčarováni a nemají žádnou představu o tom, kdo mohl jejich soukromý majetek ukrást.

Foto: Profimedia.cz

V Pensylvánii zmizel most v hodnotě asi dvou miliónů korun, zloději ho nejspíš prodali do sběru. Ilustrační foto

Článek

Lávka o šířce šest metrů a délce 15 metrů, která náležela společnosti New Castle Development, podle policejní zprávy zmizela někdy mezi 27. zářím a 5. říjnem.

„Nemohl jsem tomu uvěřit, když jsem se dozvěděl, že je most pryč,“ řekl v pátek mluvčí společnosti, Gary Bruce.

Most byl vyroben z vlnité oceli a jeho hodnota byla odhadována na 100 000 dolarů (1 850 000 korun). Není pochyb o tom, že zloději museli jít na jistotu. Při krádeži použili letlampu, a poté most s největší pravděpodobností prodali do sběru.

Místo mostu zůstane prázdno

Je pravdou, že se lávka používala jen občas, přesto však šlo o soukromý majetek. Lávka totiž sloužila jako zadní vstup na pozemek společnosti, který se nachází v lesích poblíž železnice, asi 100 kilometrů severně od Pittsburghu v Pensylvánii.

Podle Bruce společnost zřejmě most ničím nenahradí, uvedl deník Huffington Post. Asi by to bylo příliš riskantní, neboť jde o nákladnou záležitost a krádež by se tedy mohla opakovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám