Hlavní obsah

Žena přelezla 21metrovou zeď hradu, aby se vyhnula placení vstupného

Novinky, Jakub Kynčl

Čína má svou Spider-Woman. Je obdivuhodné, co je někdo ochotný udělat jen kvůli tomu, aby se vyhnul placení. Mrštná Číňanka Ma-ťej vyšplhala bez jištění přes více než 21metrovou zeď, aby nemusela platit vstupní poplatek na hrad. Turisté jen nevěřícně přihlíželi.

Foto: Profimedia.cz

Žena zdolala hradby s neuvěřitelnou lehkostí. Ilustrační foto

Článek

Ma-ťej po svém výstupu připustila, že to nebyl její první počin tohoto typu. Turistům řekla, že šplhala po zdech a překonávala různé překážky už odmala. Přiznala, že to není poprvé, co vyšplhala na hradby hradu Čung-hua. Jenže zabránit tomu, co přišlo poté, už nedokázala.

Její příklad se totiž rozhodli následovat i někteří turisté, kteří si chtěli dokázat, že co zvládne "nějaká místní ženská", zmáknou oni také. Ale prozření přišlo velmi brzy. Dva si zlomili nohy při pádu z hradeb a tři další musela nakonec zachránit místní policie ve spolupráci se záchranáři.

"Vyběhla nahoru jako nějaká koza, vypadalo to opravdu lehce. Jenže když to někteří lidé zkusili, přišli na to, že to není tak lehké, jak si mysleli," uvedl jeden z přihlížejících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám