Hlavní obsah

Muž podstoupil sérii operací, aby vypadal stejně jako Superman

Novinky, Jakub Herzán
Manila

Musí to být největší a nejoddanější fanoušek slavného komiksového hrdiny Supermana, který kdy chodil po naší planetě. Herbert Chávez šel ve svých 35 letech takzvaně „pod kudlu“ jen proto, aby vypadal jako jeho idol z dětství.

Článek

Aby se Chávez transformoval do svého hrdiny, podrobil se poprvé plastické chirurgii již v roce 1998. Plastiky změnily jeho bradu a nos tak, aby byl v obličeji co nejvíce podobný hollywoodskému herci Christopherovi Reevovi, který ztvárnil roli Supermana v 80. a 90. letech.

Aby se Filipínec začal postavou co nejvíce podobat Reevovi, podstoupil v nejmenované filipínské ordinaci řadu dalších operačních zákroků. Mimo jiné například liposukci stehen, voperování břišních implantátů nebo vylepšení rtů pomocí silikonových injekcí.

Fanouškem od dětství

Herbert postavu Clarka Kenta a jeho Supermanovo alter-ego zbožňoval již od dětství, jeho fanouškovství ovšem vygradovalo v momentě, kdy jako dárek dostal supermanův oblek.

„Jsem Supermanův celoživotní fanoušek od té doby, co jsem si jako dítě poprvé oblékl Supermanův oblek," řekl Herbert Chávez a dodal: „V roce 1990 jsem začal pracovat, abych si mohl kupovat Supermanovy figurky, které sbírám už více jak 20 let“.

Momentálně je jeho dům v Calamba City na Filipínách plný modelů, soch v životní velikosti, oblečení a komiksů, to vše samozřejmě s motivy Supermana. On sám je ve svém rodišti považován za celebritu a místní obyvatelé mu začali přezdívat „pan hrdina“.

Jediné, co by mohlo Herberta trápit, je názor psychiatrů. Ti se bojí, aby nepropadl chronické nespokojenosti se svým tělem a dál tak nepokračoval v chirurgickém zkrášlování své postavy. Filipínský „Superman“ si z toho ovšem nic nedělá, a další operace je tedy jen otázkou blízké budoucnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám