Hlavní obsah

Nejpomalejší honička v historii: Penzistka ujížděla policistům rychlostí 15km/h

Novinky, Markéta Klánská
Weeley

Šestasedmdesátiletá důchodkyně se zařadila mezi piráty silnic, když začala honičku s policisty. Extrémně pomalou rychlostí, která nepřesáhla 30 kilometrů v hodině, statečně ujížděla asi 45 kilometrů, dokud jí na okno nezaklepal policista, který běžel podél auta.

Foto: Profimedia.cz

Caroline Turnerová ignorovala policejní světla a 15kilometrovou rychlostí se šinula dál. Ilustrační foto

Článek

Osminásobná prababička z Gidea Parku na předměstí Londýna, Caroline Turnerová, na sebe upozornila, když v úterý kolem šesté hodiny odpoledne vjela na kruhovém objezdu ve vesnici Weeley do protisměru.

Policejní hlídka na to okamžitě zareagovala výstražnými modrými světly. Stařenka je však naprosto ignorovala a vjela na dvouproudou silnici směrem domů. Dalších 13 kilometrů se pak dál šinula rychlostí mezi 15 a 30 kilometry v hodině s policisty za zády.

Když kolem jejího auta vytvořily policejní hlídky pomalu se pohybující výstražnou kolonu, jeden z policistů nakonec vystoupil z neoznačeného policejního vozu a chvilku běžel podél stařenčina auta. Poté zaklepal na okýnko a osobně vyzval Turnerovou, aby zastavila u krajnice.

„Proč? Co jsem udělala?“ ptala se důchodkyně. Policista jí vysvětlil, že její řízení je naprosto nepřijatelné. Ona ho však odzbrojila svou suverénní odpovědí: „Nemáme o čem diskutovat. Jedu domů.“

Noc v cele, rok bez auta a finanční pokuta

Turnerová musela strávit noc v policejní cele, protože se muži zákona obávali, že by její řízení mohlo způsobit fatální dopravní nehodu. V následujícím dni se pak dostala před úředníky se soudní pravomocí v Colchesteru, před kterými uznala, že řídila nesoustředěně a bez ohledu k okolí.

„Nechci se obhajovat, mé řízení opravdu nedosahovalo obvyklých kvalit, ale kruhový objezd nebyl dostatečně osvětlený a já tak vjela do protisměru,“ řekla deníku The Daily Mail Turnerová, která se jinak označila za opatrnou řidičku, která nikdy neriskuje.

Barry Wheatcroft, předseda smírčího soudu, odebral Turnerové řidičský průkaz na 12 měsíců a udělil jí pokutu 100 liber (2900 korun). Zároveň jí nařídil, aby zaplatila veškeré výlohy ve stejné výši.

„Bezpečnost občanů je na prvním místě a váš včerejší řidičský výkon byl bezohledný až nebezpečný,“ řekl ve středu Wheatcroft.

Reklama

Výběr článků

Načítám