Hlavní obsah

Jackson nedlouho před smrtí blouznil o Praze a opuštěných dětech

Právo, CNN, vpl

Americký zpěvák Michael Jackson šest týdnů před smrtí 25. června 2009 blouznil pod sedativy o výstavbě obrovské nemocnice pro děti, což zdůvodňoval jejich neutěšenou situací mimo jiné v Praze.

Článek

„Není už naděje, žádná naděje. Až další generace zachrání naši planetu, až začne…, pak si o tom promluvíme. Amerika. Evropa. Praha, moje děti. Potulují se bez matky. Nechali je být, opustili je, je to duševní úpadek. Zastavovali mě a prosili: Vezmi nás s sebou… Chci to pro ně udělat,“ říká Jackson během nesouvislého, obtížně srozumitelného čtyřminutového rozhovoru s osobním lékařem Conradem Murrayem (58), který před soudem v Los Angeles čelí obžalobě z neúmyslného zabití krále popu anestetikem Propofol. V Praze zpěvák vystupoval v roce 1996.

Právě tento soud si ve středu vyslechl nahrávku zpěvákovy promluvy, kterou si Murray nahrál na mobil. Jackson hovořil očividně pod vlivem sedativ, napůl v kómatu, a promluvu zřejmě považoval za svůj vzkaz na rozloučenou. Řekl, že chce nemocnici dostatečně velkou na to, aby se do ní vešel milión dětí a byly v ní kino a herna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám