Hlavní obsah

Vnuk Kima Čong-ila je na Facebooku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejští novináři vypátrali na Facebooku profil šestnáctiletého Kima Han-sola – vnuka severokorejského totalitního vůdce Kim Čong-ila. Chlapec má na profilu fotografie, na nichž se ukazuje v blond vlasech, v moderním západním oblečení a po boku dívky.

Článek

Kim Han-sol je synem Kima Čong-nama, nejstaršího ze synů Kima Čong-ila. V profilu má přitom šestnáctiletý Kim napsáno, že je zastáncem demokracie a mezi jeho nejoblíbenější filmy patří Láska nebeská.

Podle listu Korea Herald jeho profil okamžitě zahltili Jihokorejci i uživatelé jiných zemí, kteří mu posílali nenávistné vzkazy. Proto Kim Han-sol svůj profil na čas skryl před veřejností. Ovšem řada uživatelů Facebooku si jeho fotky stihla stáhnout.

Své spolužáky přitom Kim Han-sol vyzval na Facebooku, aby odpověděli na otázku, zda dávají přednost demokracii, či komunismu. Sám zaškrtl možnost demokracie.

Šestnáctiletý vnuk Kima Čong-ila nežije v Severní Koreji, ale pobývá se svým otcem střídavě v Číně a v portugalském Macau. Kim Han-sol na profilu také uvádí, že začal studovat v Mostaru na univerzitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám