Hlavní obsah

V Praze padl rekord v pojídání banánů, zmizelo jich 594

Novinky, Karolína Vrbasová
Praha

V pražských Dejvicích na Vítězném náměstí se odehrál pokus o zapsání do České knihy rekordů v „disciplíně“ pojídání banánů v co největším počtu lidí. Akci s názvem „Banana day“ zorganizovali zakladatelé studentského portálu Primat.cz.

Stovky lidí v Praze hltaly banány, chtěly trhnout rekordVideo: Novinky

 
Článek

„Motivem celého pokusu o rekord je zpestření studentského života. Proto není divu, že se odehraje hned zkraje nového semestru. Navíc si myslíme, že mladí lidé se rádi účastní podobných hromadných akcí, které vnímají jako výzvu. A proč právě banán? Banán je nejoblíbenější tropické ovoce dovážené do Evropy, ale hlavně je jedním z virtuálních činitelů, na kterých stojí princip fungování primáta. Prostě nám přišel tematicky nejvýstižnější,“ uvedl jeden z pořadatelů Miroslav Šíma.

Na místě se sešlo několik stovek recesistů, kteří se rekordního pojídání tropického ovoce s nadšením zúčastnili. Výsledek pak překvapil i samotné organizátory akce – na jednom místě v jeden okamžik sečetli celkem 594 osob pojídajících banán.

„Záměr se tedy podařil, nový český rekord bude zapsán do České knihy rekordů,“ uvedl moderátor akce Adam Novotný.

Na své si přišli i milovníci adrenalinu – ve chvíli, kdy probíhalo závěrečné sčítání, se strhla nečekaná banánová bitva. Nikdo naštěstí nepřišel k újmě na zdraví a ani nedošlo k pověstnému uklouznutí na slupce od banánu, organizátoři je totiž všechny promptně uklidili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám