Hlavní obsah

V Číně spustili automat prodávající zlaté cihly

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Je libo 20gramový plíšek zlata či rovnou kilovou cihličku? Od minulého týdne máte možnost koupit si zlato v Číně přímo z automatu. Čína tak následuje Spojené arabské emiráty a USA, kde už podobné automaty fungují. V Německu, Itálii a dalších zemích se tento systém příliš neuchytil. Emiráty naproti tomu hlásí vysoký prodej tímto způsobem.

Článek

Automat na zlato má jasnou cílovou skupinu - bohaté čínské obchodníky, kteří budou potřebovat v určitou chvíli nakoupit okamžitě zlato v pevné podobě. Přístroj je chráněný 24 hodin denně sérií kamer a přístupových karet. Mohou vydat zlato v podobě malých medailí, ale i cihel o hmotnosti dvou kilogramů.

Speciální čtečka je schopná rozpoznat čínské bankovky o jakékoliv hodnotě. A samozřejmě, zlaté platební karty automat umístěný do pekingského nákupního centra Wang-fu-ťing přijímá také.

"Zlato je velmi populární a toto je velmi snadná cesta, jak si ho zakoupit. Je to stejně jednoduché, jako používat bankomat," uvedl mluvčí výrobce automatů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám