Hlavní obsah

Muž se s autem zřítil na dno rokle a šest dní čekal na záchranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Castaic, Kalifornie

Američan David LaVau podnikl výlet, na který asi jen tak nezapomene. Před týdnem si vyrazil na návštěvu města Oxnard na jihu Kalifornie, během cesty ale se svým autem přeletěl útes a spadl z výšky 61 metrů na dno rokle v losangeleském národním parku. Na záchranu čekal celých šest dní, kdy ho objevila jeho vlastní rodina.

Článek

Když se sedmašedesátiletý muž nevracel domů, jeho čtyři již dospělé děti vycítily, že něco není v pořádku, nahlásily jeho zmizení a zároveň se ho samy vydaly hledat. Autem projížděly trasu z Oxnardu až na okraj Los Angeles, kde muž žije. Až po šesti dnech byli konečně úspěšní. Našli ho na dně rokle poblíž města Castaic.

"Zastavili jsme u každé rokle a prohledali každý kopec, pak bratr vylezl z auta a začal křičet, tak jsem se k němu přidala. Následně jsme slyšeli našeho tátu, jak křičí – pomoc, pomoc! A tak jsme ho našli,“ popsala pátrání po svém otci Lisa LaVau. Dodala, že otec přežil díky tomu, že se živil listím a pil vodu z potoka.

Silnice, ze které David LaVau sjel, je místem, kde jsou podobné nehody časté. Kus od jeho auta našli hasiči i jiný havarovaný vůz, který sjel také z útesu. Uvnitř něj objevili bohužel i mrtvého řidiče. LaVau měl ale větší štěstí, vyvázl pouze se zlomeninami. Teď se zotavuje v místní nemocnici a podle lékařů není v ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám