Hlavní obsah

Belgičan se zbláznil do tučňáků, v jednoho se dokonce proměnil

Novinky, Markéta Klánská
Brusel

Ulicemi Bruselu se potuluje stařík v černobílém kostýmu s kapucí. Ačkoli vypadá, jako by vyrazil na maškarní, na žádnou party se nechystá. Tento excentrický Belgičan přezdívaný jako „Monsieur Pingouin“ (Pan Tučňák) je totiž už více než 40 let naprosto posedlý tučňáky.

Foto: Reuters

Alfred David v kostýmu tučňáka vzbuzuje úsměv i lítost zároveň

Článek

Devětasedmdesátiletý Alfred David se natolik zbláznil do tučňáků, že s nimi chce být i pohřben. Touží po tom, aby jeho tělo skončilo na Antarktidě v rakvi ozdobené jeho milovanými nelétavými ptáky.

David však nebyl vždy takový. Život se mu změnil až v květnu roku 1968, když si při autonehodě poranil kyčel. Zranění se mu zcela nezahojilo a začal kulhat. Charakteristické kolébavé pohyby pak inspirovaly jeho kolegy k tomu, aby mu dali přezdívku Pan Tučňák.

Foto: Reuters

Kostým tučňáka je přesvědčivý, zvlášť pokud ho má na sobě Alfred David

V důsledku toho se David o černobílé nelétavé ptáky začal velmi zajímat a založil si sbírku všeho, co s nimi jakkoli souvisí. Záliba se brzy proměnila v posedlost a z Davidova domu se stalo muzeum s 3500 různými suvenýry s motivem tučňáků, toaletním papírem počínaje a hračkami konče, uvedl deník The Daily Mail.

David se proslavil i v televizi

Nová záliba ho stála manželku, ale zato mu vynesla slávu. David se coby tučňák objevil v mnoha televizních show a jako speciální host nechyběl ani na amsterdamské premiéře filmu Batman se vrací, ve kterém byl jednou z hlavních postav Tučňák v podání Dannyho DeVita.

Foto: Reuters

Pan Tučňák má doma už jen pár suvenýrů, dříve jeho sbírka čítala 3500 kusů

David svou jedinečnou sbírku suvenýrů později věnoval na podporu místnímu fotbalovému klubu, ale svůj kostým neopustil. Na televizních obrazovkách se v současné době už tak často neobjevuje, v ulicích bruselské čtvrti Schaerbeek je ovšem stále známou firmou.

Foto: Reuters

Alfred David je mezi obyvateli bruselské čtvrti Schaerbeek velmi známý

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám