Hlavní obsah

V neděli se zoo rozloučí s Mojou

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historicky nejoblíbenější česká gorila Moja v téměř sedmi letech opustí svou rodinu a z pražské zoologické zahrady odcestuje do španělského Cabárcena.

Článek

„Je ve věku, kdy samice běžně opouštějí své rodiče a zakládají si vlastní rodiny. Vzhledem k obrovské popularitě Moji se pražská zoo rozhodla uspořádat speciální rozlučku,“ oznámila mluvčí zahrady Jana Ptačinská Jirátová.

Přestože je cesta gorilí samičky naplánovaná až na polovinu října, oslavu zoo přichystala už na tuto neděli. Ve 14 hodin proběhne rozloučení u Pavilónu goril.

Prostřednictvím videozáznamu jí popřeje její kmotra Dagmar Havlová, ale mezi hosty se objeví například i Lucie Bílá, která se stala interpretkou Mojiných příběhů na pohádkových CD. Španělská oslava s flamencem a dětskými mojity pak vyvrcholí v 16 hodin plesem zvířat, kdy vzdělávací centrum ovládnou děti v maskách.

Reklama

Související články

Ovce Jack se chová jako pes, dokonce dává pac

Ovčácký pes nebo ovce? Šest měsíců starý Jack v tom má zmatek. Přišel na svět v rouše beránčím, ale od narození byl vychováván spolu se psem. Nyní aportuje,...

Výběr článků

Načítám