Hlavní obsah

Dechberoucí záběry z balónu nad Prahou

– Praha
Novinky, Michaela Cmíralová

Auta, davy lidí, autobusy a shon. Takhle dnes vnímá většina z nás pražské centrum. Pokud se na něj ale podíváte z jiné perspektivy, například té ptačí, uvidíte něco zcela jiného, co vám zaručeně vezme dech.

Vyhlídka z balonu nad PrahouVideo: Novinky

 
Článek

Červené střechy a stovky věží. Lépe Prahu snad ani nelze vystihnout. Jenže, jak často máte možnost se takovým pohledem kochat?

Jednou z možností, jak si takový výhled dopřát, je právě let balónem, který je připoután k zemi v areálu Hergetovy cihelny. Nemusíte se tak ničeho obávat. Balón je ukotven ocelovým lanem a výše než do šedesáti metrů nad zemi vás prostě nepustí. Na prohlídku Prahy je to ovšem ideální výška. Teprve tady si uvědomíte, jak je Praha krásná.

Foto: Novinky

Přímo pod vašima nohama proudí Vltava. Davy všudypřítomných turistů se odtud mění na roztomilé malé lidičky, které můžete sledovat, jak se procházejí například po Karlově mostě. Pokud jen mírně pootočíte hlavu, můžete obdivovat Pražský hrad, krásná je ale i Petřínská rozhledna a Národní divadlo, které máte téměř na dosah. Při slunném počasí vám odtud přijde kouzelná i třpytivá Vltava lemovaná nesčetnými pražskými mosty.

Foto: Novinky

Ze špatného počasí nemusíte mít obavy, pokud je totiž vítr silnější než 5m/s, balón ani nelétá. „Létáme pouze za příznivých letových podmínek a doba letu je patnáct minut,“ uvedla manažerka letů Anka Převrátilová.

Foto: Novinky
Foto: Novinky

Milé je i to, že není nutné se kvůli tomuto menšímu výletu ani přioblékat, v šedesáti metrech nad zemí je téměř stejná teplota jako dole na zemi.

Samotný balón je napuštěn heliem a k němu jsou připevněny dvě paraglidingové sedačky. U Hergetovy cihelny je připoután už pátou sezónu a využívají ho především turisté. Tato atrakce je v celé České republice naprosto ojedinělá.

Foto: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám