Hlavní obsah

"Pokud mě ten žralok zabije, můžu si za to sám," řekl Brit a za chvíli přišel o nohy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapské Město

Dvaačtyřicetiletý Brit Michael Cohen se rozhodl krutě hazardovat se svým životem a ani trochu se mu to nevyplatilo. Skočil totiž do moře, ačkoliv věděl, že v okolí břehu operuje velký bílý žralok. Nyní bojuje o svůj život poté, co ho vodní živočich připravil o dolní končetiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Muž šel i přes zákaz do moře, žralok mu ukousl obě nohyVideo: Reuters

 
Článek

Žralok zaútočil na Brita v místě zvaném Fish Hoek v Kapském městě. Muž údajně zcela ignoroval značky zakazující plavání v moři vzhledem k tomu, že se v oblasti pohyboval žralok. Zachránil ho prý člověk, který sledoval drastický výjev z pláže.

Brit byl ve vodě ve chvíli útoku jako jediný. Vážně zraněného muže na místě stabilizovali záchranáři a poté ho letecky dopravili do nemocnice, kde se nyní nachází.

Z posledních slov Brita před útokem žraloka s odstupem mrazí. "Pokud mě ten žralok zabije, viňte z toho mě, ne jeho," řekl Brit člověku, který byl také na pláži.

Muž vlezl totiž do vody ve chvíli, kdy byla pláž uzavřená a na stožáru jasně vlála vlajka s podobiznou žraloka. Lidé zahlédli žraloka asi 90 minut před útokem a pláž byla okamžitě uzavřena. Vyjma vlajky plavce navíc varovala i siréna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám