Hlavní obsah

Po nevydařené plastice se ženě spojila prsa

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Čtyřicetiletá Dinora Rodriguezová z amerického Los Angeles podstoupila plastiku prsou, výsledek byl ale katastrofální. Lékař, který neměl potřebný certifikát k zákroku, provedl operaci tak neodborně, že jí místo dvou prsou vytvořil jedno velké. Zároveň jí bez jejího svolení přeoperoval i oční víčka a žena kvůli tomu teď nemůže pořádně zavřít oči.

Článek

Dinora Rodriguezová chtěla vyměnit prsní implantáty za nové. Operaci prováděl chirurg, který k tomu neměl patřičné oprávnění. „Moje prsa vypadala hrozně. Jako kdybych měla jedno velké prso místo dvou. A bolest byla strašná,“ popsala Rodriguezová pro server msnbc.msn.com.

Normálně se implantáty vkládají pod prso do chirurgem vytvořených „kapes“. Pokud jsou však chybně umístěny moc blízko u sebe, dojde k jejich spojení. „Vznikne tak jednoprs. Stává se to, když se kapsy spojí uprostřed, a to by se rozhodně stát nemělo,“ uvedl Anthony Youn  z Asociace amerických plastických chirurgů.

Kromě toho jí lékař při zákroku sám od sebe provedl lifting v okolí očních víček, aniž by o to Američanka žádala. V důsledku toho teď nemůže dovřít oči. Zatímco prsní implantáty jí skutečný odborník při následné operaci zafixoval, následky nepovedeného zákroku na obličeji si ponese do konce života. Nevydařenou operací se už zabývá soud v Los Angeles.

Stala se tváří kampaně

Svým odstrašujícím případem se Rodriguezová rozhodla upozornit na nebezpečí, která hrozí při neodborných plastických operacích. Kampaň odstartovala Asociace amerických plastických chirurgů, kteří varují zejména ženy před návštěvou nekvalifikovaných chirurgů.

„V USA existují masy lékařů, kteří provádějí plastickou chirurgii, i když mají jen malé nebo žádné zkušenosti. Absolvují třeba jen víkendový kurz o prsních implantátech,“ dodal Youn. Následky zákroků, prováděných takovými lékaři, přitom mohou skončit i smrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám