Hlavní obsah

Lékaři odstranili dvouměsíční holčičce nádor o velikosti její hlavy

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jacksonville

Dvouměsíční holčička z Jacksonville na Floridě měla štěstí v neštěstí. Ačkoli se narodila s ohromným nádorem na krku, který dosáhl velikosti její hlavy, zdá se, že bude v pořádku. Podstoupila totiž náročnou čtrnáctihodinovou operaci, při které lékaři nezhoubný nádor úspěšně odstranili.

Foto: Wolfson Children´s Hospital, Profimedia.cz

Dvouměsíční Peyton Marie Kirbyová krátce před náročnou operací

Článek

Peyton Marie Kirbyová se narodila 11. července. Na svět přišla císařským řezem poté, co lékaři ve 21. týdnu těhotenství zjistili, že má pod bradou nádorovitý útvar. Porodník ho identifikoval jako cystické hygroma způsobené vrozenou malformací lymfatického systému.

Ačkoli nádor tlačil na srdce, lékaři z dětské nemocnice Wolfson usoudili, že Peyton musí ještě dorůst, než bude moci absolvovat náročný chirurgický zákrok, uvedla na svých stránkách televize Sky News.

V pondělí 8. srpna, kdy už nádor vážil třetinu Peytoniny celkové váhy, konečně přišla úleva. Náročná čtrnáctihodinová operace dopadla podle lékařů dobře a Peyton nemá žádné bezprostřední komplikace.

Foto: Wolfson Children´s Hospital, Profimedia.cz

Peyton Marie Kirbyová po úspěšné čtrnáctihodinové operaci

Zatím má sice stále oslabenou pravou stranu těla, ale následná terapie by měla narušenou funkci svalů a nervů opět obnovit. Vedle terapie bude na Peyton v ideálním případě čekat už jen drobný chirurgický zákrok, který má zmenšit jizvu po náročné operaci.

"Směje se na mě celou dobu. Je to šťastné miminko," řekla deníku The Daily Mail Peytonina matka Tiffany Kirbyová.

Foto: Wolfson Children´s Hospital, Profimedia.cz

Malá Peyton vypadá po operaci spokojeně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám