Hlavní obsah

Bojové plemeno? Kdepak, Mezinárodní šampión krásy!

Novinky, Jiří Forman

Colin je pes, který patří mezi tzv. bojová plemena, i přesto splnil náročné podmínky pro udělení titulu Mezinárodní šampión krásy. Je nejen fešák, ale také statečný a vytrvalý pracant. Má složeno několik zkoušek sportovních i loveckých.

PesVideo: Novinky

 
Článek

Martin Říha momentálně připravuje Colina i na canisterapeutické zkoušky. Jde to dohromady? Canisterapie a obrana?

„Ano jde, dnes se obrana cvičí formou hry, kdy se pes s figurantem přetahuje o rukáv,“ uvedl Martin Říha. Toto své tvrzení nám spolu dokázali, když Colin létal vzduchem a zakusoval se do rukávu a hned poté poslušně cupital vedle nohy čtyřleté holčičky.

Jak je možné, že jsou oba tak sehraní a Colin dělá Martinovi jen radost, nám kynolog odpověděl: „Každý kdo si vybírá psa, musí zohlednit své požadavky a možnosti, já chtěl psa, s kterým mohu dělat myslivost i sporty, může se mnou bydlet v bytě a vejde se mi i do malého auta a přesto to bude velký, silný a odvážný pes, se kterým se nebudu bát nechat hrát děti“.

Vzhledem k tomu, že existuje téměř 350 čistokrevných plemen psů, věřím, že je každý na světě schopný vybrat si to pravé plemeno přesně pro sebe, ať jej potřebuje na cokoli. Nejhorší výběr plemene je podle vhledu, vždy se zaměřte na historii, možné využití, povahu a nároky psa a nikdy nesáhnete vedle.

Reklama

Výběr článků

Načítám