Hlavní obsah

Muž proletěl skalním otvorem jako pták, ve speciální kombinéze s křídly

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchien-men

Touha lidí po létání je tak stará jako lidstvo samo. A nadšenců, kteří to chtějí zkusit, je stále dost. Jedním z nich je Američan Jeb Corliss. Ten v sobotu vyskočil ve své speciální kombinéze připomínající netopýří křídla z helikoptéry a bez dalších pomůcek proletěl úzkou skalní štěrbinou v čínských horách, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž proletěl úzkým skalním otvorem jako pták, jen ve speciální kombinéze s křídlyVideo: Reuters

 
Článek

Jako Batman vypadal pětatřicetiletý Jeb Corliss, když se ve své černé kombinéze vrhl střemhlav dolů z helikoptéry v čínských horách Tchien-men. Neuvěřitelnou rychlostí 120 kilometrů v hodině přitom proletěl malým otvorem ve skalním masivu. Vše se povedlo až na druhý pokus, poprvé díru minul.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan skáče z útesu ve speciální kombinéze s křídlyVideo: Reuters

„Byl to jeden z mých nejlepších letů v životě. Díky, Číno, bylo to úžasné,“ neskrýval své nadšení pětatřicetiletý Corliss, který se této adrenalinové zábavě věnuje profesionálně. Spolu s ním vyskočilo z helikoptéry nebo ze závěsné kabiny i dalších šest „letců“ v podobných oblecích, štěrbinou proletěl ale jako jediný.

Tomuto neuvěřitelnému kousku předcházel ve středu skok z 1500 metrů vysokého skalního útesu. Celou akci ale nejdřív komplikovalo počasí. Při letu je totiž zapotřebí dobrá viditelnost a správná rychlost větru. Corliss tak musel čekat, než se v horách rozpustí mlha. „Počasí bylo nakonec perfektní. Vítr byl sice trochu silnější, ale dole bylo bezvětří, a to je důležité,“ sdělil „létající“ muž, kterého těsně před přistáním na horské silnici zbrzdil padák.

Odvážlivec má už za sebou skoky z pařížské Eiffelovky, z věží Petronas Twin Towers v Malajsii nebo ze Space Needles v Seattlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám