Hlavní obsah

Příběh veverčích mláďat, která vypadla při hurikánu z hnízda, dojal celý svět

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Northumberland

Média po celém světě přinesla v těchto dnech dojemný příběh čtyř malých opuštěných veverek. Ty vypadly z hnízda při silném větru, který do britského Northumberlandu přinesl hurikán Katia. Veverčí mláďata utrpěla šok, už se ale zotavují v útulku, informoval server huffingtonpost.com.

Článek

Pětitýdenní mláďata veverky našli místní obyvatelé v lese. Po jejich matce nebylo vidu ani slechu, proto je odnesli do útulku v nedalekém Ulghamu. Podle jeho ředitele Kima Olsona utrpěla zvířata šok, a proto většinu času prospí.

O malé veverky se stará vyškolená dobrovolnice Eileen Welshová, která jim několikrát denně dává napít z láhve kozího mléka. „Krmím je každé dvě a půl až tři hodiny, poslední krmení je ve 23 hodin. A od šesti od rána to zase začíná nanovo. Můj život je nyní řízen veverkami, zaberou opravdu hodně času,“ řekla BBC.

Pokud se malým sirotkům bude dařit dobře, po zimě se opět vrátí do přírody. „Plánujeme je vypustit zpět do jejich přirozeného prostředí příští jaro, na utajeném místě v Northumberlandu,“ dodal Olson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám