Hlavní obsah

Za omítkovým zázrakem se sjíždělo celé Slovensko. Byl to podvod

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Romská rodina Horváthových z obce Vyšná Kamenica na východním Slovensku žádala nový dům a peníze na stěhování, protože v jejich nynějším bydlišti údajně strašilo. Romové tvrdili, že se jim na zdi objevuje „omítkový démon“ ve formě postavy ze záhrobí se špičatýma ušima, ústy psa a s kravskýma očima. Informoval o tom server televize Joj noviny.sk.

Článek

Romové uvedli, že „omítkový démon“ se pokusil jednoho z nich zaškrtit. „Modlíme se, aby nám to neublížilo. Má to takové zuby, že nám to něco udělá. Chceme, aby to zmizelo,“ křičeli Romové jeden přes druhého. Démon údajně přichází dvakrát denně a mění podobu. Romské děti prý kvůli němu přestaly chodit do školy. Na démona se chodí dívat lidé z blízkého i dalekého okolí.

Příběh má ovšem jeden háček. „Omítkový démon“ se objevuje pouze tehdy, když je v pokoji jistý hluchoněmý mladík, dveře musí být zavřené a nikdo jiný v místnosti nesmí být.

TV Joj tajně umístila do pokoje kameru. Ta odhalila, že hluchoněmý Rom se nejdříve přesvědčil, že se nikdo nedívá, vytáhl štětec a vodu, které měl připravené pod postelí, a „omítkový démon“ mohl začít řádit.

Reklama

Výběr článků

Načítám