Hlavní obsah

Bezruký chlapec touží obejmout svou matku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Tříletý peruánských chlapec Fernando Cruz Vega by mohl být dítě jako každé jiné, kdyby se ovšem nenarodil zcela bez rukou. Snaží se poprat se svou situací, jak se dá. Svou matku ovšem obejmout nemůže a nemůže se ani sám o sebe postarat.

Foto: Reuters

Fernando usnul v matčině objetí, které ovšem nemůže bez rukou opětovat.

Článek

Malý Fernando z Peru se navzdory nepřízni osudu naučil místo rukou používat nohy, umí tak dokonce i kreslit. Snaží se být samostatný jako jeho vrstevníci, vrozený hendikep mu v tom ovšem brání.

Jeho matka Deysi dělá všechno možné, aby se synovi dostalo odpovídající lékařské péče. Dokonce neváhala cestovat 800 kilometrů z Moyobamby v peruánských pralesích až do metropole Limy.

Foto: Reuters

Bezruký Fernando se naučil kreslit nohama

„Chci, aby můj syn mohl žít jako jiné děti, proto jsem přijela do Limy s žádostí o podporu,“ řekla Deysi Vegová, která chtěla sehnat pro svého syna specializované ortopedické pomůcky.

Foto: Reuters

Tříletý Fernando Cruz Vega čeká, až ho matka nakrmí

Snaha Fernandovy matky, která se kromě dvou vlastních dětí stará ještě o dvě děti své nedávno zesnulé sestry, nevyšla naprázdno. Podle peruánských médií se totiž ministerstvo zdravotnictví zavázalo, že Fernandovi, který má i jiné zdravotní problémy, uhradí komplexní léčbu.

Ta bude zahrnovat řadu testů a rehabilitační program, včetně fyzioterapie, psychologické podpory a přípravy na náhradu za chybějící ruce.

Foto: Reuters

Fernando s matkou Deysi na procházce Limou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám