Hlavní obsah

Neuvěřitelný snímek kudlanky nabízí unikátní pohled do živočišné říše

Novinky, Jakub Kynčl

Fotky z říše zvířat jsou jednou z mála věcí, která dokáže člověka přimět trochu více přemýšlet o přírodě. Kudlanka druhu Iris oratoria není nikterak vzácným živočichem, blízkého kontaktu s ní se však každý člověk nedočká. A pro ty méně šťastné své setkání nafotil na Kypru fotograf Hasan Baglar.

Foto: Profimedia.cz

Parádně zbarvená kudlanka vydržela v této poloze po celou dobu focení.

Článek

Hasan Baglar narazil na kudlanku na Kypru, když seděla na větvičce kousek od něj. Sedmatřicetiletý fotograf fotil právě místní druhy motýlů, když se na chvíli zastavil, aby si udělal v horkém dni pauzu.

Foto: Profimedia.cz

Parádně zbarvená kudlanka vydržela v této poloze po celou dobu focení.

"Sedl jsem si a okamžitě spatřil kudlanku, která byla v 'modlícím se' postoji. Zdálo se, že se dívá přímo na mě. Zaujalo mě to, tak jsem se natáhl, abych se jí dotkl. V ten moment rozevřela svá křídla a zvedla své končetiny. Udělal jsem několik fotek a pak ji zkusil přenést na trávník vedle mě. Po celou dobu zůstala ve stejné póze," uvedl Baglar.

Foto: Profimedia.cz

Fotograf Hasan Baglar

"Myslím, že se mě bála. Působila na mě nervózně a slyšel jsem, že tohle je poměrně běžný postoj kudlanky, když má z něčeho strach. I tak jsem si nemohl pomoci a přišlo mi to vážně úsměvné. Mám štěstí, že jsem byl ve správnou chvíli na správném místě," dodal fotograf.

Focení kudlanky v jejím obranném postoji je poměrně oblíbený cíl mnoha fotografů. Před měsícem se na internetu objevily fotografie kudlanky, která se pokoušela zastrašit psa. Bez úspěchu.

Foto: Profimedia.cz

Kudlanka psa jen tak nezastraší...

Foto: Profimedia.cz

Ne každého taneční výjev kudlanky nadchne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám