Hlavní obsah

Řidič minul zavřené závory a vjel autem přímo před jedoucí vlak

Novinky, Markéta Klánská
Buenos Aires

Řidič automobilu jako zázrakem přežil nehodu, kterou sám způsobil. Suverénně totiž projel kolem zavřených závor jednoho z železničních přejezdů v Buenos Aires a namířil si to přímo před jedoucí vlak. Bezpečnostní kamera ve vlaku nehodu natočila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak smetl z kolejí dodávku, která mu vjela do cesty. Vše natočila bezpečnostní kameraVideo: Reuters

 
Článek

Kolem třetí hodiny ráno vjel řidič Peugeotu Partner na železniční přejezd, i když byly závory dole. Jedoucí vlak vůz zachytil a značně ho poškodil, na videu jsou vidět jiskry. Přesto řidič vyvázl bez zranění a z místa nehody byl schopen odejít po svých. Podle místní policie však byl okamžitě po incidentu zatčen, uvedla agentura Reuters.

Podobné případy nejsou v Buenos Aires ojedinělé

Toto řidičovo nepochopitelné jednání je zarážející zvláště poté, co se minulý týden stala v hlavním městě Argentiny jiná nehoda, která měla tragické následky. V úterý 13. září řidič autobusu také minul zavřené závory a vjel do cesty osobnímu vlaku, který ho poté vlekl pod další vlakovou soupravu. Jedenáct lidí zemřelo a více než 212 jich bylo zraněno.

Tato tragická nehoda rozpoutala v Buenos Aires debatu o tom, zda jsou místní řidiči zodpovědní a zda jsou zábrany na železničních přejezdech skutečně efektivní, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám