Hlavní obsah

Restaurace pokutuje hosty za nedojedená jídla

Novinky, Jakub Kynčl
Dammam

Restaurace v Saúdské Arábii musela sáhnout po značně neobvyklém kroku. Začala totiž pokutovat hosty, kteří ze svých jídel nedojedí výraznou část. Museli tak učinit kvůli extravagantním objednávkám hostů, kteří chtěli na někoho pouze zapůsobit.

Foto: Profimedia.cz

Nedojíst jídlo se vám v saúdskoarabském podniku nevyplatí. Ilustrační foto

Článek

Restaurace Marmam v saúdskoarabském městě Dammam začala pokutovat hosty, kteří nedojedí svá jídla. K tomuto kroku se rozhodl přistoupit majitel restaurace Fahad Al Anezi poté, co zaregistroval nový trend, který odmítl tolerovat.

Mnoho hostů se totiž chodilo do jeho podniku pouze předvádět a ve snaze zapůsobit na své obchodní partnery si někteří lidé objednávali nesmyslné množství specialit, které nebylo v jejich silách sníst. To vše dělali kvůli posílení svého sociálního postavení před okolím.

Mrhání jídlem už však majitele podniku naštvalo. Aby zajistil, že budou lidé méně extravagantní při objednávání jídel, zavedl poplatek za nedojídání. Informoval o tom deník Gulf News.

"Existuje mnoho hostů, kteří k nám přišli a objednávali si tak, aby zapůsobili na lidi okolo sebe a pomohli své sociální prestiži. Zavedli jsme však extra poplatek, jehož výška je přímo úměrná tomu, kolik toho nedojíte. A zapůsobilo to," dodal spokojeně Al Anezi.

Reklama

Výběr článků

Načítám