Hlavní obsah

Fotograf svlékl více než tisíc lidí, aby mu pózovali v Mrtvém moři

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký fotograf Spencer Tunick se proslavil focením hromadných aktů. Davy naháčů se na jeho fotkách seskupují kolem významných světových památek, jako je například Opera v australském Sydney nebo náměstí Zócalo v Mexico City. Minulou sobotu ovšem pořídil fotografie od Mrtvého moře - jednoho z nejslanějších jezer světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Více než tisícovka naháčů vběhla do Mrtvého mořeVideo: Reuters

 
Článek

„Opravdu jsem chtěl dostat tisíc lidí do této scenérie, byl to můj sen. Proto jsem tak toužil po této lokalitě, proto jsem ji tak prosazoval. Cítil jsem totiž, že zanedlouho už do zdejší vody nebude moci nikdo vstoupit, protože tu žádná nebude,“ řekl agentuře Reuters Tunick.

Foto: Profimedia.cz

Forograf Spencer Tunick

Aby mohl Tunick uskutečnit svůj projekt na nejníže položeném místě světa, musel nejprve sehnat 60 000 dolarů (1 067 000 korun) na veškeré náklady. Podle médií navíc nebyla místní rada focením nadšena. Její pracovníci projekt odsoudili jako provokativní a snažili se mu všemožně zabránit.

„Překonali jsme velmi závažné překážky, které bránily focení. Nyní ale věřím, že můžeme v Izraeli představit umění nahého těla, aniž bychom se museli obávat reakcí poukazujících na pornografii nebo obscénnost,“ řekl agentuře Reuters Izraelec Gilad Limor, který žije v Londýně.

Foto: Profimedia.cz

Nazí lidé se vrhli do Mrtvého moře ve jménu umění

Mrtvé moře se může stát jedním ze sedmi divů

Tunick chtěl pořídit fotografie od Mrtvého moře ještě před listopadem, kdy se zveřejní výsledky hlasování o sedm přírodních divů světa. Lidé z každého koutu Země totiž mohou od roku 2009 na internetu přidávat své hlasy nejrůznějším přírodním památkám. Mrtvé moře prošlo do nejužšího výběru, uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na tisíc nahých lidí v jednom z nejslanějších jezer světa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám