Hlavní obsah

Američanka má ze všech žen na světě nejdelší jazyk

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornie

Když studentka Chanel Tapperová z Kalifornie vyplázne jazyk, lidé prý údivem uskakují. Má ho totiž nejdelší ze všech žen na světě. Její jazyk měří od kořene ke špičce neuvěřitelných 9,75 centimetrů, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Američanka má ze všech žen na světě nejdelší jazyk, měří deset centimetrůVideo: Reuters

 
Článek

Američanka má jazyk dvakrát větší, než je průměr. Pro představu – je zhruba stejně dlouhý jako iPhone. Díky tomu se také dostala do aktuálního vydání Guinnesovy knihy rekordů pro rok 2012.

Jak sama říká, abnormálně dlouhý jazyk měla už od narození. Poprvé si to ale uvědomila až v osmi letech. „Na halloweena jsme se fotily s mojí mámou s vyplazenými jazyky. Když jsem ty fotky pak viděla, došlo mi, že mám dlouhý jazyk. A úplně jasné to pak začalo být na střední škole, kdy to lidé začali i komentovat,“ řekla rekordmanka.

Od té doby už si zvykla, že její jazyk budí velkou pozornost. Nejčastější otázky, které slýchává pořád dokola, jsou: dokážeš se dotknout nosu nebo obočí, a když se s někým líbáš, neudusíš ho? A někdy se jí stává, že – zejména ženy – při pohledu na její jazyk začnou křičet a v šoku uskočí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám