Hlavní obsah

Parodie na Medvěděvův tanec neprošla v televizi cenzurou

Novinky, Markéta Klánská
Moskva

Před několika měsíci se na internetu objevilo video, na kterém ruský prezident Dmitrij Medvěděv ukázal své taneční umění. Státníkovy lehce trhané pohyby se okamžitě staly hitem a bylo jen otázkou času, kdy je někdo začne napodobovat. Jedna taková parodující scénka se dokonce objevila v populární televizní show. Ruská státní televize se ale nejspíš zalekla reakce Kremlu a video cenzurovala.

Článek

V dubnu letošního roku prolétlo internetem video s ruským prezidentem Dmitrijem Medvěděvem, který se na školním srazu oddával tanci. V šedém obleku se zmítal v rytmu popové písničky American Boy a někdo z přítomných ho při tom natočil na mobil. Video se posléze stalo taneční senzací roku, uvedla BBC.

Bylo tedy jasné, že dříve nebo později prezidentovy lehce robotické pohyby neuniknou pozornosti místní populární soutěžní show KVN. Skupinka komediantů velmi zdařile napodobila Medvěděvův tanec a vydobyla si tak v televizní soutěži hned první cenu.

Když se ale pořad vysílal na prvním programu ruské státní televize, vítězné scénky se diváci nedočkali. Video bylo totiž vymazáno, jakoby televize v případě předních představitelů Ruska rychle ztrácela smysl pro humor, uvedla BBC.

Divil se i samotný prezident

Cenzorské jednání prvního programu ruské státní televize, které doposud nebylo vysvětleno, překvapilo i samotného prezidenta. Jeho tajemnice Natálie Timaková uvedla, že Dmitrij Medvěděv nemá sebemenší problém s tím, když někdo napodobuje jeho chování.

„Odkazy na nejoblíbenější parodie své osoby dokonce zveřejnil na Twitteru,“ řekla v rozhovoru pro místní rádio Timaková.

Reklama

Výběr článků

Načítám