Hlavní obsah

Zloděj spolkl ukradený diamant, usvědčil ho rentgen

Novinky, Jakub Kynčl

Španělský chmaták měl za to, že se jednoduše dostal k pořádnému bohatství, když úspěšně okradl dvojici britských turistek ve španělském letovisku Marbella. Místo toho však dost možná skončí ve vězení.

Článek

Krádež se odehrála v restauraci, kterou navštívily dvě britské turistky. Jedna z nich si odložila svou kabelku na podlahu u své židli.

Dva dobře oblečení muži přišli do restaurace o chvíli později. Jeden si sedl na bar a druhý ke stolu hned vedle žen. Když muži restauraci opustili, Britka zjistila, že zmizela její kabelka obsahující 2000 euro (49 tisíc korun), 400 liber (11 tisíc korun), mobilní telefon, přívěsek s diamantem v hodnotě takřka 300 000 korun a další cennosti.

O několik hodin později zastavila policie při rutinní kontrole automobil a zjistila, že všichni čtyři lidé, kteří jím jeli, měli záznamy v trestním rejstříku. Uvnitř vozidla pak muži zákona objevili kabelku s cennostmi a penězi, kterou identifikovali jako tu, která byl ten den odcizena Britce. Chyběl však diamant.

Pomoci musel rentgen

"Během zásahu si policisté všimli, že si jeden z mužů dával něco do pusy. Tento pohyb v kombinaci s faktem, že našli přívěsek bez diamantu, dovedl kolegy k myšlence, že pachatel mohl ten diamant spolknout," uvedl policejní mluvčí.

Policisté muže bez váhání zatkli a vzali na kliniku, kde mu nechali udělat rentgen. Ten bez nejmenších pochybností prokázal, že má muž diamant v žaludku. Pachatel se následně ke spolknutí drahého kamene přiznal.

Reklama

Výběr článků

Načítám