Hlavní obsah

Nejstarší siamská dvojčata oslavila padesátiny: Žijeme normálně, tvrdí

Novinky, Jakub Kynčl

George a Lori Schappellovi z americké Pensylvánie jsou pravděpodobně nejstaršími žijícími siamskými dvojčaty na světě. Navzdory pesimistickým předpovědím doktorů nyní George a Lori oslavili významné životní jubileum. Dožili se 50 let.

Článek

George a Lori Schappellovi mají těla spojená na hlavě a člověk by na první pohled řekl, že jejich život musí být jedno velké utrpení. Oni to však vnímají úplně jinak a žijí prý plnohodnotné a zcela odlišné životy. Teď si k padesátým narozeninám dopřáli výlet do Londýna.

Zní to jako zvláštní telenovela, ale je to realita. Lori měla prý už dříve vážný vztah, je místní šampiónkou v kuželkách a George (který se narodil jako žena Dori, ale v průběhu života se rozhodl žít jako muž, ač si nechal dlouhé vlasy) vystupuje v oblasti jako country zpěvák.

"Když jsme se narodili, tak si doktoři mysleli, že nemáme šanci dožít se třicátin. My jsme ale ukázali, že se mohou mýlit. Těch 50 let jsme si užili a hodláme i nadále žít naplno," uvedla Lori.

George nemůže chodit

Život to však není lehký. George má problémy s páteří a pohybuje se na speciální pojízdné židličce, kterou tlačí Lori, aby se mohli hýbat dohromady.

"Většina lidí nám nevěří, že žijeme normální životy. Cestujeme, uklízíme byt a Lori už dokonce měla přítele. Nic nás nezastaví v dělání toho, co chceme," uzavřel rozhovor odhodlaně George.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám