Hlavní obsah

Mohutné vlny odhodily neopatrného surfaře na útesy

Novinky, Markéta Klánská
Truro

Neopatrný surfař se vrhl do rozbouřeného moře u pobřeží britského Cornwallu, které v pondělí ohrožoval hurikán Katia. Asi 2,5 metru vysoká vlna ho však odhodila na útesy. Zachránit ho musel až člen pobřežní hlídky.

Článek

Muž uvízl ve vlnách u útesu na pláži Porthowan nedaleko města Truro. Na pomoc mu vyrazil člen pobřežní hlídky na žlutém surfu a v trojbarevném neoprenu. Po chvilce je na záběrech pobřežní hlídky vidět, jak pohotově vyšplhal na útes a bezradnému muži v černém neoprenu pomohl z vody ven.

Neopatrný plážový nadšenec s ploutvemi na nohou jako zázrakem vyvázl jen s odřeninami a modřinami, uvedl deník The Daily Telegraph.

Vody u pobřeží Británie jsou rozbouřené kvůli hurikánu

Nehoda by ale podle místních úřadů měla fungovat jako odstrašující případ, který by měl lidi odradit od toho, aby se v následujících několika dnech koupali v moři podél Cornwallu a Devonu. Místní vody jsou totiž stále ještě příliš rozbouřené v souvislosti s hurikánem Katia, který v uplynulých dnech řádil nad Atlantikem a ohrozil i pobřeží Spojených států a Velké Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám