Hlavní obsah

Letecké záběry honičky mezi policií a řidičem kradeného sporťáku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gold Coast

Ulice australského města Gold Coast v Queenslandu se v pondělí staly dějištěm dramatické policejní honičky. Řidič kradeného porsche se snažil uniknout za každou cenu, jel 150kilometrovou rychlostí a neváhal vjet do protisměru. Dokonce i luxusní kabriolet naboural a odcizil místo něj jiné auto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry honičky mezi policií a řidičem kradeného sporťákuVideo: Reuters

 
Článek

Žluté porsche z honičky bylo podle místních médií ukradeno 25. srpna a od té doby už figurovalo v několika vloupáních. Hledaný vůz toto pondělí cestou na jednání spatřil jeden z místních policistů. Zavolal posily a vydal se za kradeným vozem. Mladý řidič kabrioletu si toho ale všiml a začala hra na kočku a na myš, kterou z helikoptéry sledovala také televizní kamera.

Muž sjel z dálnice do protisměru a cestu si krátil i přes trávu.

Kromě divoké jízdy je na záznamu vidět i okamžik, kdy řidič s autem naboural do svodidel a téměř přišel o pravé přední kolo. Přesto byl schopen jet dál, dokud nezačaly ze zadní části šlehat plameny. Uvolněné kolo se utrhlo úplně.

Řidič tedy musel zastavit, vylezl z auta a utíkal pryč. Nakonec usedl za volant jiného vozu, nad kterým ovšem také ztratil kontrolu a opět naboural. Policie ho poté konečně zatkla, uvedla agentura Reuters.

Mladý řidič se podle místních médií v úterý objevil před soudem, kde zatím čelil obvinění z nebezpečné jízdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám