Hlavní obsah

Ze svatostánku se vyklubal nevěstinec plný prostitutek

– Phoenix
Novinky, Markéta Klánská

Církve a jejich svatostánky obvykle přináší lidem klid. Každý si však může vyložit víru po svém. Americká církev s názvem The Phoenix Goddess Temple (Chrám Bohyně ve Phoenixu) nabízí například učení života v nahotě nebo sexuální masáže, které mají údajně léčivé účinky. Četné stížnosti, že se jedná o nevěstinec a nic jiného, však vedly k policejní prohlídce a zadržení několika lidí.

Článek

Církev, která se údajně věnuje smíření se sexuální stránkou života, vzbudila vlnu nevole již dřív. Její přední představitelé vždy naráželi na nepochopení a museli svůj svatostánek několikrát stěhovat. Minulou středu večer ovšem stížnosti vyústily v policejní zátah. Desítky policistů tedy zamířily na 24. ulici ve Phoenixu.

Policie odmítla prozradit, co přesně hledala. Vzhledem k obvinění z prostituce je ale zřejmé, že pátrala po čemkoli, co by to prokázalo. Představitelé církve, která podle CNN vydělává desítky tisíc dolarů měsíčně, ovšem jakákoli obvinění popírají.

Už v roce 2009 zmíněná církev přilákala pozornost médií. Tehdy se moderátor televize FOX 10 ptal jedné zaměstnankyně, zda lidé ve svatostáncích provozují sex. Na otázku odpověděla: „Cokoli se zde provádí, nese se v duchu léčení a víry."

Sousedé nebyli policejní akcí nijak překvapeni

„Probíhal tam zátah, všichni jsme se tedy nahrnuli ke dveřím a pozorovali jednotky SWAT v akci. Předpokládali jsme, že se to jednou stane,“ řekl svědek Shawn Vermillion, který vlastní obchod v sousedství.

Během policejní akce bylo zadrženo 16 lidí, jedenáct žen a pět mužů. Většina z nich patřila k zaměstnancům církve. Zatím však není jasné, jakým obviněním budou čelit. Podobný zátah ale následoval ještě i ve spřízněném svatostánku v Sedoně nedalo Phoenixu v Arizoně.

Reklama

Výběr článků

Načítám