Hlavní obsah

Asi potřebuji pomoct, spadl na mě dům, řekl muž do telefonu své partnerce

Novinky, Jakub Kynčl
Isle of Wight

Obrovské štěstí měl Brit Paul Colletta z vesnice Ryde na ostrově Wight. Při provádění výkopu na zahradě ho totiž zavalil dvoutunový blok betonu, který mu zcela znehybnil spodní končetiny.

Foto: Profimedia.cz

Paul Colletta měl štěstí, že při nehodě nepřišel k vážnější zdravotní újmě.

Článek

Colletta prováděl na zahradě výkop pro novou zimní zahradu. Chtěl ušetřit, a tak si práce dělal sám. Narušil ovšem statiku staré zimní zahrady a ta ho zavalila. Jako zázrakem neutrpěl muž žádné zlomeniny.

Nehoda se odehrála minulý víkend. Muž po nehodě nezavolal záchranku a telefonoval své partnerce Liz Kingstonové, která v tu chvíli nebyla doma. Řekl jí, že vše nejde podle plánu a zkonstatoval, že na něj spadl jeden blok z domku. Dodal, že se z toho asi sám nedostane.

Žena okamžitě vyrazila domů, ale sousedé, kteří mezitím už zaslechli Paulův nářek a prosbu o pomoc, zavolali záchrannou službu a hasiče. Ti ho vyprošťovali 40 minut a poté ho předali záchranářům, kteří ho odvezli na kontrolu do nemocnice.

"Mohl jsem pod tím zemřít a jsem velký šťastlivec, že jsem stále naživu. Přiznám se, že jsem si říkal, že to vypadá trochu nestabilně, ale dál jsem pracoval," dodal Colletta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám