Hlavní obsah

Žena v noci vypadla z trajektu, jako zázrakem přežila

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scarborough

Třiadvacetiletá Jeni Andersonová v uplynulém týdnu spadla přes palubu trajektu Princess Seaway, která přejížděla z britského Newcastlu do nizozemského Ijmuidenu. Ačkoli byly její šance na záchranu mizivé, posádka záchranného člunu ji z ledové vody vytáhla už po půlhodině.

Článek

Jeni Anderosnová měla spolu se třemi kamarády namířeno do Amsterdamu, kde chtěli všichni společně oslavit absolvování Northumbrijské univerzity. Na lodi si dali několik drinků a vyrazili na palubu.

„Dali jsme si pár drinků, ale v žádném případě jsme nebyli opilí,“ řekla Andersonová ve středečním rozhovoru pro deník The Daily Mail. Přesto si mladá studentka nic nepamatuje a z nehody se jí vybavují pouhé záblesky.

„Pamatuju si, jak jsem si myslela, že to je můj konec. Dělala jsem ale všechno pro to, abych přežila. Plavala jsem, křičela a snažila se, aby mě někdo mohl spatřit,“ uvedla Andersonová.

„Nevzpomínám si, jak jsem spadla přes palubu. Vrací se mi jen záblesk, jak letím přes okraj. Nepamatuju si ani to, jak jsem dopadla do vody a potopila se pod hladinu,“ uvedla Andersonová.

Žena přežila zejména díky pohotové záchranné akci

Na záchranu studentky byl povolán jak záchranný člun, tak helikoptéra. Jejich posádky prohledávaly temné moře asi 30 kilometrů od Scarborough, kde žena vypadla z trajektu. Přibližně po 30 minutách hledání ji záchranáři úspěšně našli.

Ihned byla vyzdvižena zpátky na trajekt, a poté ji helikoptéra převezla do nemocnice, kde zůstala přes noc. Nyní je v pořádku, na těle má jen četné pohmožděniny způsobené pádem na hladinu vody.

„Uznání patří především posádce trajektu, která reagovala nesmírně rychle. Žena díky nim strávila ve vodě minimum času. Měla ohromné štěstí,“ řekla mluvčí pobřežní hlídky.

„Nedokážu slovy vyjádřit svůj vděk všem, kteří se zapojili do mé záchrany,“ dodala nakonec Andersonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám