Hlavní obsah

Matka tří dětí se řítila dálnicí v protisměru

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bristol

Nezaměstnaná matka tří dětí z britského Langsportu stráví devět měsíců ve vězení poté, co dvacet minut řídila v protisměru na rušné dálnici M5 nedaleko Bristolu. Navíc v sobě měla více než dvojnásobné množství alkoholu, než je v Británii povoleno. Záběry její nebezpečné jízdy nyní zveřejnila policie.

Článek

Bývalá finanční poradkyně Deborah Huntová vjela v noci 14. července do protisměru a v autě svých rodičů se ve stokilometrové rychlosti zařadila do rychlého pruhu. Minimálně deset vyděšených řidičů ji nahlásilo na policii.

Asi po dvaceti minutách a zhruba 37 kilometrech se před policejními hlídkami opět otočila a zastavila na zpevněné krajnici. Snažila se sice Peugeota 806 znovu nastartovat, ale podle policistů jí došel benzín. Dechová zkouška posléze odhalila, že žena před jízdou požila více než dvojnásobně více alkoholu, než povoluje zákon, přičemž maximální povolená hranice alkoholu při řízení je v Británii 0,8 promile.

Žena za své chování skončí ve vězení

Třiačtyřicetiletá Huntová, která má podle všeho dlouhodobé problémy s alkoholem, nyní stanula před soudem v Bristolu za nebezpečnou jízdu, řízení pod vlivem alkoholu a jízdu bez pojištění.

Soudce Mark Horton se nechal v soudní síni slyšet, že by selhal ve službě veřejnosti, kdyby ji okamžitě neposlal do vězení, neboť ohrozila bezpečnost mnoha lidí. Jen díky neuvěřitelnému štěstí nebyl nikdo zraněn, uvedl deník The Daily Telegraph.

Horton uložil Huntové trest sedmi měsíců ve vazbě za nebezpečnou jízdu a další dva měsíce za řízení pod vlivem alkoholu. Dále odebral odsouzené řidičský průkaz na dobu 15 měsíců. Po této lhůtě bude muset Huntová navíc podstoupit přezkoušení, aby mohla opět usednout za volant.

Reklama

Výběr článků

Načítám