Hlavní obsah

Na střeše auta našla nebezpečného škrtiče, zapomněli na něj při stěhování

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Většina řidičů se asi shodne, že to nejhorší, co může na svém zaparkovaném voze najít, je pokuta za stěračem. Žena z Prahy 9 s tím od neděle rozhodně nesouhlasí. Vyděsil ji totiž zářivě zelený had na střeše její škodovky.

Ztracená krajta zpět u svého majiteleVideo: Novinky

 
Článek

Nejdříve spatřila jen krabici na střeše auta, když do ní nahlédla, uviděla nebezpečného škrtiče krajtu zelenou. Tu si při stěhování na vedle stojící škodovku odložila chovatelka Radka Lupšinová a zapomněla na ni.

„Stěhování je hektické. Hada jsem do auta nesla já, jenže stěhovák chtěl, abych mu ukázala, jak má vycouvat. Tak jsem si hada odložila. Nechala jsem ho na cizím autě a šla navádět stěhováky. Řidič pak zavelel nasedat, odjíždíme a já nasedla a odjeli jsme. Hada jsem samozřejmě nechala tam,“ řekla Novinkám Lupšinová.

Foto: Novinky

Nalezená krajta zelená

Majitelka škodovky zavolala po nálezu městskou policii, jejíž odchytová služba si s agresivním škrtičem, který dorůstá až dvoumetrové délky, poradila. „Jde o hodně agresivní typ hada, dokonce i majitel nám potvrdil, že had je zvyklý jen na něj a že nikdo jiný nesmí na hada sahat. My jsme měli trošku problémy ho tady u nás ubytovat, ale podařilo se,“ uvádí vedoucí odchytové služby městské policie Radek Bogdan.

Tento typ hada naštěstí není jedovatý, i přesto ale dokáže své zuby velmi dobře používat a jeho kousnutí může být opravdu bolestivé.

Netrvalo prý dlouho a rodině došlo, že svého mazlíčka zapomněli před domem. Už ale bylo pozdě. „Okamžitě jsme s manželem nasedli do metra, než jsme se ale vrátili, had byl pryč. Obešli jsme celé sídliště, ale krajta nikde. Manžel proto zavolal na městskou policii a tam už věděli, o co šlo.“

Foto: Novinky

Šťastní majitelé si do útulku přišli svého hada vyzvednout

Majitelé si přišli svého hada na stanici vyzvednout v pondělí odpoledne. Byli šťastní, že o Adélu, jak krajtě paní Lupšinová říká, nepřišli.

Majitelé jsou teď vděční a rádi by nálezkyni hada za její čestnost poděkovali. Takového hada lze prý prodat až za čtyři tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám