Hlavní obsah

Skotskému páru hrozí odebrání čtyř dětí, protože jsou obézní

Novinky, Jakub Kynčl
Dundee

Úřady ve skotském městě Dundee se chystají odebrat rodině čtyři obézní děti. Jediným důvodem je právě tělesná konstituce potomků. V ostrovní zemi toto rozhodnutí vyvolalo absolutní paniku. Mnoho lidí se domnívá, že by v tom případě museli sociální pracovníci odebrat děti nejméně třetině rodin v zemi. Dětská nadváha je totiž ve Velké Británii značným problémem.

Foto: Profimedia.cz

Nedokázali uhlídat váhu svých dětí, teď o ně možná přijdou. Ilustrační foto

Článek

Sociální pracovníci se chystají rodičům odebrat děti poté, co došli k tomu, že nejsou schopni udržet váhu svých dětí pod rozumnou kontrolou. Podle deníku Daily Mail je pravděpodobné, že jejich pětiletý syn a tři dcery ve věku jednoho, sedmi a 11 let skončí buď v dětském domově bez možnosti kontaktu s rodiči, anebo adoptovány jinou rodinou.

Kolik děti váží, britská média neuvádějí.

Jedinou nadějí rodičů na spatření svých dětí by pak bylo počkat, než budou jejich potomci plnoletí a poté je vystopovat. Rodina už totiž dostala od sociálních pracovníků ultimátum před třemi roky. Tehdy byli přemístění do monitorovaného domu, kde byli neustále pod dohledem kamer a strava dětí byla stále přísně hlídána. V testu však rodina neuspěla.

Kritici nazvali rozhodnutí sociálních pracovníků ostudným narušením lidských práv a mrazivou ukázkou moci státu vměšovat se do rodinného života občanů.

"Možná nejsme perfektní rodiče, ale své děti milujeme celým srdcem. Vyrovnat se s tím, že bychom je už neměli nikdy vidět, je zcela nesnesitelné," uvedla matka dětí.

Odhaduje se, že v roce 2030 bude obézních neuvěřitelných 26 miliónů Britů. Počet dětí s nadváhou je v zemi momentálně na nejvyšší úrovni v historii země.

Reklama

Výběr článků

Načítám