Hlavní obsah

Třiadvacetiletý Švéd se snažil pistolí sestřelit UFO

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hedemora

Třiadvacetiletý Švéd z provincie Dalarna v centru Švédska se zalekl, že byl napaden mimozemšťany. Rozhodl se jednat a několikrát na domnělého nepřítele vystřelil ostrými náboji. Za svůj čin byl ovšem zadržen a stanul před soudem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Večer 15. července nabyl 23letý muž dojmu, že ho v jeho bytě v Hedemoře ohrožují členové mimozemské civilizace. Aby před nimi uchránil sebe a svou rodinu, sáhl po pistoli. Dvě rány prolétly oknem bytu, jedna z nich prolétla do neznáma, druhá se odrazila od zábradlí balkónu. Když začal muž střílet, matka jeho dítěte zavolala policii.

Po několika hodinách přesvědčování a jedné další ráně namířené směrem k ufonům tento 23letý muž svůj boj s domnělými útočníky vzdal. Nikdo sice nebyl během střelby zraněn, muž své okolí ovšem vystavil velkému riziku. Nyní tak čelí obvinění z neoprávněného držení zbraně a ohrožování policisty, uvedl švédský deník Dala Demokraten.

„Nevěříme, že by hlasité výhrůžky znamenaly něco víc než pouhé zoufalství pomateného člověka,“ uvedl v policejní zprávě důstojník, který se navzdory obvinění vůbec necítil mužem ohrožován.

Muž byl již dříve usvědčen ze zabití

Střílející muž u soudu vypověděl, že vystřelil několik ran, které UFO zasáhly. Neidentifikovatelný létající předmět pak podle jeho slov explodoval. Po opakovaném vyšetření soudní psychiatr shledal, že muž trpí vážnou psychickou poruchou.

Střelec byl již před několika lety usvědčen z neúmyslného zabití. V domě měl několik replik zbraní, ale jak se ukázalo, ani jedna z nich nebyla funkční, uvedl deník Dala Demokraten.

Reklama

Výběr článků

Načítám