Hlavní obsah

Moře u Kanady vyplavilo další nohu s botou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vancouver
Aktualizováno

V úterý byly ve Vancouveru nalezeny ostatky lidské nohy ve sportovní botě. Tento hrůzný nález však není jediný svého druhu. Je to již osmý podobný případ, který byl během uplynulých čtyř let v Britské Kolumbii vyšetřován. Avšak stejně jako většina ostatních zůstává zatím i tento zahalen do roušky tajemství.

Článek

Moře v okolí Vancouveru již čtvrtým rokem záhadně vyplavuje lidské nohy uzavřené ve sportovních botách. První takový nález byl učiněn v srpnu roku 2007 na ostrově Jedediah severovýchodně od města Nanaimo v Britské Kolumbii. Případ byl tehdy spojen se zesnulým mužem, jehož jméno policie na žádost pozůstalých nezveřejnila.

Ještě tentýž měsíc byla nalezena pravá mužská noha na ostrově Gabriola. Dodnes však tělo mrtvého nebylo identifikováno. Následovaly další podivné nálezy, jako například ten z konce října 2009. [celá zpráva]

Ke třem případům dokonce došlo i v nedalekém americkém státě Washington. Zatím poslední nález tam byl učiněn v prosinci v Tacomě. Podle velikosti a značky boty vyšetřovatelé odhadli, že bota patřila mladistvému nebo malému dospělému člověku.

Nohy od těla zpravidla neodděluje násilný čin

Podle odborníků nemusí docházet k oddělení nohy od těla násilím. Bota s ponožkou totiž může nohu chránit před rozkladem, a pokud je tělo dlouho ve vodě, pak se mohou nohy oddělit samovolně. Uplavat pak mohou i velké vzdálenosti, uvedl deník Montreal Gazette.

Případ z tohoto úterý je zatím příliš čerstvý, aby se mohly dělat nějaké závěry, a je nyní v moci policie a příslušných úřadů. Jediná informace, která byla zatím zveřejněna, se týká místa nálezu.

„Zbytky nohy se sportovní botou plavaly ve vodě hned vedle zábavního centra Plaza of Nations ve False Creek,“ uvedla pro zpravodajský server canada.com Jana McGuinnessová z vancouverské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám