Hlavní obsah

Mladí hazardéři provádí nebezpečnou akrobacii na jedoucím vlaku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Po internetu se v tomto týdnu rozšířilo video, na kterém se dva mladí Indové předvádí. V Bombaji naskakují na jedoucí vlak, kloužou po nástupišti, věší se na bok vlaku a okatě se vyhýbají každému sloupu. Místní úřady však před podobným chováním varují.

Článek

Mladíci podle všeho chtěli uchvátit cestující v tzv. dámských vagónech, které jsou určeny pouze pro ženy. Diváci v reálu i na internetu však na jejich výstup reagovali převážně nevěřícně.

Místní úřady po shlédnutí videa vyzvaly hazardéry, aby se svými kaskadérskými kousky přestali ještě předtím, než si někdo ublíží nebo se dokonce zabije. Mluvčí hlavní železnice se nechal slyšet, že mladík na videu riskoval svůj život kvůli několika vteřinám slávy. Jeho kolega zase pro deník The Daily Telegraph uvedl, že šlo o nebezpečný a zbrklý čin, který by nikdo neměl napodobovat.

Bláznivým akrobatům hrozí postihy

V Mumbai se již stalo tradicí, že lidé cestují i na střeše vlaku. Tento šílený výstup však převedl již tak nebezpečné chování Indů na zcela jinou úroveň. Za takové riskantní cestování, které je zároveň nezákonné, mohou navíc dostat viníci pokutu ve výši 500 rupií (200 korun), nebo mohou být uvězněni až na tři měsíce.

Šílenství předvádějících se mladíků podle deníku The Daily Telegraph odsoudili i zkušení přeborníci v cestování po indické železnici. Když viděli, jak si hazardéři hrají, volali prý dokonce na cestující uvnitř vlaku, aby zatáhli za brzdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám