Hlavní obsah

Téměř nahá žena se na slavném náměstí proměnila v umělecké plátno

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Proslulé Times Square v New Yorku se v úterý stalo ateliérem pro pouličního umělce Andyho Goluba. Místo plátna však použil téměř nahou ženu, čímž vzbudil velkou pozornost veřejnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Téměř nahá žena se nechala na Times Square pomalovat umělcemVideo: Reuters

 
Článek

„Pro mě a mou modelku Zoe Westovou je to úžasná umělecká zkušenost. Při malování mezi námi totiž vzniká jedinečné spojení, které je inspirující. Propojení funguje díky tomu, že má v sobě každý člověk svou vlastní energii,“ řekl agentuře Reuters Golub.

Toto je již 15. případ, kdy Golub podobným způsobem vytrhl Newyorčany z jejich každodenního shonu. Ačkoli mohou ženy ve státě New York beztrestně chodit nahoře bez, počátkem letošního roku byl Golub zatčen a obviněn z obscénnosti, když maloval na těla nahých modelek v nejjižnější části čtvrti Manhattan. Umělec se sice bojí, že se z něj stane recidivista, brání se ale tím, že dělá vše ve jménu umění.

„Nedělal bych mnoho věcí, jejichž prostřednictvím bych se vystavoval takovému nebezpečí. Jsem jen velmi nadšený svým uměním a způsobem vyjadřování. Toto ale není nic nezákonného. Kdyby to bylo ilegální, nepouštěl bych se do toho,“ řekl Golub.

Kvůli možnému zatčení měla modelka záložní plán

Westová byla během malování téměř nahá. Kromě skromných kalhotek na sobě měla nalepené pouze pohledy kolemjdoucích zvědavců. Přiznala se, že už dřív absolvovala bodypainting, ale nikoli na takhle rušném místě, proto je to pro ni nový zážitek. Z obavy ze zatčení si ovšem předem upravila svůj program, aby mohla případně strávit noc ve vězení, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám