Hlavní obsah

Chlapec čistil boty, aby vydělal peníze na matčinu operaci

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuang-čou

Třináctiletý Wej-kche Luo letos ušel asi 340 kilometrů, aby čištěním bot vydělal peníze na záchranu své matky s nádorem mozku. Zdá se, že jeho dojemný příběh dopadl dobře, matku mu totiž v úterý propustili z nemocnice a on se může opět vrátit do školy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chlapec čistil boty, aby získal peníze na záchranu maminkyVideo: Reuters

 
Článek

Wej-kche Luo musel před několika měsíci opustit školu, aby čištěním bot vydělal peníze na léčbu své nemocné matky. Díky jeho snaze a pomoci okolí podstoupila nemocná žena operaci, při které jí bylo z hlavy odstraněno 80 procent nádoru. Nyní se zdá, že bude v pořádku, ačkoli prozatím přišla o zrak.

„Navzdory drobnému otoku se vše v dobré obrací. Oči se vám také brzy spraví,“ řekl Wej-kcheově matce doktor Lin-po Cchaj, ředitel nemocnice v čínské provincii Kuang-tung, kde byla žena léčena.

Třináctiletý chlapec a jeho starší sestra nyní obdrželi nějaké dotace od jedné charitativní organizace, aby mohli pokračovat ve studiu ve městě Kuang-čou, dokud úspěšně nezakončí svá studia oficiální zkouškou.

„Jsem opravdu šťastná. Ani mě nenapadlo, že bych se vůbec někdy mohla vrátit do školy,“ řekla agentuře Reuters Wej-kcheova sestra Čchien-pching.

Obětavý syn bude sice studovat, ale matku neopustí

Wej-kche se ovšem této příležitosti vzdal. Nejprve má totiž v plánu odeslat svou matku do města Che-jüan, kde dříve bydleli. Pak se chce vrátit na střední školu, kterou navštěvoval předtím a ve které ho nyní osvobodili od poplatků. Přitom se o svou matku bude nadále starat, obává se totiž, že je stále vážně nemocná. Se studiem ale rozhodně přestat nechce.

„Budu pokračovat ve studiích, pak bude všechno lepší,“ řekl Wej-kche Luo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám