Hlavní obsah

Rybář na Teplicku vytáhl z nádrže dvoumetrového sumce

Právo, jh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Kapitální úlovek se v pondělí večer podařil rybáři ze Srbic na Teplicku. V nedaleké Modlanské nádrži chytil sumce obecného, měřícího 221 centimetrů a vážícího 68 kilogramů. Jde dost možná o jednoho z největších ulovených sumců v Česku za poslední roky.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Vít Maule je na životní úlovek náležitě pyšný.

Článek

Dvaatřicetiletý Vít Maule vyrazil přitom původně na kapry. V navijáku měl třicítku vlasec a na malý háček napíchl jedno zrnko kukuřice. S tak obyčejnou výbavou se mu podařil životní úlovek.

„Kdyby mi to někdo vyprávěl, nevěřil bych mu,“ řekl v úterý Právu šťastný rybář, který kořist připevnil na žebřík u svého rodinného domu. „Pomáhali mi další dva zdatní chlapi,“ poukázal na váhu podle něj až třicetiletého sumce.

Než dravce dostal na břeh, bojoval s ním více než hodinu. „Nejdřív jsem si myslel, že je to pořádný tolstolobik. Až po chvíli mi došlo, že mám na háčku něco mimořádného. Když jsem sumce vytáhl, zavolal jsem mobilem kamarády, aby mi s ním pomohli. Řekl jsem jim, ať rovnou přijedou autem, “ usmál se mladý muž, který rybaří od svých jedenácti let.

Do pondělního večera chytil na „Modlaňáku“ už asi pět sumců, ten největší – albín – měřil ale jen 135 centimetrů.

Podobní giganti, jako se mu podařilo ulovit tentokrát, jsou prý v nádrži maximálně tři. „Jednoho už jsem měl na prutu asi před rokem, ale odolal. Třeba to byl zrovna tenhle,“ poplácal zavěšeného sumce, který svůj druhý souboj se šikovným rybářem tentokrát prohrál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám