Hlavní obsah

Odvážlivci se ve Walesu vrhli do bažinatých vod se šnorchlem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Llanwrtyd Wells

Vlhké a větrné podmínky přilákaly do Walesu odvážlivce z celého světa, aby se v kostýmu a se šnorchlem zúčastnili již 26. ročníku světového šampionátu ve šnorchlování v bažinatých vodách. Soutěžili, kdo nejrychleji zdolá daný úsek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Walesu se uskutečnil šampionát ve šnorchlování v bažináchVideo: Reuters

 
Článek

Každoroční událost, která se koná v okolí městečka Llanwrtyd Wells, nepatří ani tak k extrémním sportovním svátkům, jako spíš k těm extrémně neobvyklým. Letos se ho zúčastnil rekordní počet závodníků. Jedním z nich byl i Oliver Newcombe z Cardiffu.

„Jedním slovem únavné. Je velmi obtížné dýchat šnorchlem a navíc nic nevidíte, vše je naprosto černé. Byla to ale opravdu zábava,“ řekl agentuře Reuters.

Ne všichni ovšem vzhledem k nepříznivým podmínkám sdíleli jeho nadšení. Dokonce ani letošního šampióna a držitele nového rekordu, 22letého Andrewa Holmese z kanadského Halifaxu, místní kalná voda neuchvátila.

„Příští rok už nepřijedu, je to nechutné,“ řekl se smíchem Holmes po svém rekordním výkonu.

Loňský rekordman titul neobhájil

Naproti tomu místní závodník Dan Morgan z nedalekého Breconu je šampionátem nadšen. Letos přijel obhajovat svůj loňský rekord a do poslední chvíle byl přesvědčen, že se mu to podaří. Nakonec ho však podle agentury Reuters porazil nejen Holmes, ale i 16letá Dineka Maguireová ze Severního Irska. Přesto se Morgan nevzdává a těší se na příští rok.

„Je to jen dočasné. Jsem si jist, že titul do roka opět získám,“ řekl s nadějí v hlase Morgan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám