Hlavní obsah

Newyorčani se bavili v ulicích i při řádění hurikánu

Novinky, Markéta Klánská
New York

Hurikán Irene zasáhl východní pobřeží Spojených států a nevyhnul se ani městu New York. Ačkoli vyšla mnohá varování, Newyorčani se silných dešťů v doprovodu s větrem nezalekli a před největším náporem hurikánu vyrazili do ulic za zábavou.

Článek

Hurikán Irene, který už v současné době zeslábl na tropickou bouři, řádil v New Yorku v neděli 28. srpna a vyžádal si zde podle agentury AP dvě oběti. Veškerá doprava ve městě byla pozastavena, uzavřela se letiště i metra, uvedla agentura Reuters.

Mnohé části města byly téměř vylidněny, avšak na Time Square to žilo. Desítky lidí vyrazily vstříc nepřízni počasí. Odvážlivci hráli hokej a klouzali po břichu zaplavenou ulicí. Obdobně podle agentury Reuters reagovali i vysokoškolští studenti v Glassboro v New Jersey. Navzdory nebezpečí se bavili v ulicích plných vody.

Katastrofa si zatím vyžádala 21 obětí

Avšak o tom, že hurikán Irene na východní pobřeží USA skutečně mnoho zábavy nepřinesl, svědčí poslední informace, podle kterých přišlo během jeho řádění o život přinejmenším 21 lidí. Škody se pak podle BBC budou pohybovat v miliardách dolarů. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hurikán Irene v Connecticutu a New YorkuVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám