Hlavní obsah

Největší krokodýl v zajetí je dlouhý jako dospělá žirafa

– Green Island
Novinky, Zuzana Křesťanová

Největším krokodýlem na světě žijícím v zajetí se stal pětiapůlmetrový Cassius. Krokodýl, který je stejně dlouhý jako stojící dospělá žirafa, má domov v krokodýlím parku Marineland Melanesia na australském Green Islandu. Díky své neuvěřitelné délce se dostal do Guinnessovy knihy rekordů, uvádí na svých stránkách worldrecordsacademy.org.

Článek

Cassius měří přesně 548 centimetrů a v parku žije už 24 let. Nemá přední levou končetinu a jeho obří tělo pokrývá řada jizev. V mládí totiž býval velkým rváčem. „Je to velmi chytrý krokodýl. Umí výborně předstírat, že je hodný a milý. Ale já bych mu nevěřil ani na vteřinu,“ řekl ošetřovatel Toody Scott.

Krokodýli tohoto druhu patří podle sdělení zaměstnanců parku v současnosti k těm největším a nejstrašnějším. Dožívají se více než sta let a mohou vážit až jednu tunu.

Úplně největším krokodýlem všech dob byl ale jedinec, jehož fosilie byly nalezeny na Sahaře. Žil zhruba před 110 milióny let, měřil 11 až 12 metrů a vážil okolo osmi tun. Těchto rozměrů dosáhl za 50 nebo 60 let života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám