Hlavní obsah

Hasiči při zásahu explodovalo auto přímo do obličeje

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Jednotka hasičů z Los Angeles byla v minulých dnech přivolána k hořícímu autu. Ačkoli jednomu z hasičů explodoval vůz přímo do obličeje, bez zaváhání hasil dál a z incidentu jako zázrakem vyvázl bez jakéhokoli zranění.

Článek

Nehoda se stala v pátek 19. srpna na rohu ulic Wilshire Boulevard a Detroit Street v kalifornském Los Angeles. Příčina požáru auta není známa, hasiči však na místo dorazili včas a s ohněm si poradili, ačkoli umělé materiály uvnitř auta nečekaně explodovaly. Záběry, které vypadaly pravděpodobně hrozivěji než skutečnost, na internet nahrál uživatel jménem Morningstaric.

„Podle videa se zdá, že při zásahu hasičů explodoval airbag. Mezi plameny bylo totiž možné vidět jiskry. Hasiči na sobě však měli ochranné vybavení, proto nebyl nikdo zraněn,“ řekl televizi NBC Los Angeles kapitán Jaime Moore z místního oddělení hasičů.

„Je patrné, že hasič po výbuchu ani neucuknul. Udělal krok zpět a hasil dál,“ dodal obdivně Moore.

Výbuchy mají zřejmě na svědomí umělé materiály

Podle losangeleského kapitána se podobné případy s nečekanými výbuchy hořících aut množí, neboť se v automobilovém průmyslu používají nové umělé materiály a odolnější kovy, uvedla televize NBC Los Angeles.

„U starších modelů aut se používaly na čalounění převážně přírodní materiály. V dnešní době se užívá například polykarbonát, který při hoření vylučuje nebezpečné plyny. Dramatická exploze na videu je patrně znásobená magnesiem, které vytváří při hoření jasné světlo,“ řekl Moore.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám