Hlavní obsah

Mladík nesmyslně přebíhal před jedoucím vlakem, unikl jen o milimetry

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adelaide

Záběry bezpečnostních kamer z vlaku a ze zastávky Mawson Lakes v australském městě Adelaide ukazují šokující okamžik, kdy mladík z nepochopitelného důvodu přeběhl před jedoucím vlakem. Vyvázl jen o chloupek, pouze se zlomeným kotníkem. Jeho nesmyslný čin se však neobešel bez trestu.

Článek

Sedmnáctiletý mladík z předměstí Adelaide v dubnu letošního roku ohrozil nejen sám sebe, ale i řidiče vlaku a celou vlakovou dopravu. Nečekaně totiž přeběhl před vlakem, který projížděl stanicí rychlostí 90 kilometrů v hodině. Svým chováním tak zastavil veškerý provoz na více než dvě hodiny, zatímco byl případ vyšetřován.

Šokující záběry bezpečnostních kamer oficiálně zveřejnilo místní oddělení dopravy toto úterý. Nerozvážný teenager stanul před soudem pro mladistvé a magistrát mu uložil veřejné práce. Dále musí uhradit veškeré náklady za soudní řízení, a zároveň pak musí napsat omluvný dopis strojvedoucímu, který dodnes není schopen o nehodě mluvit.

Podobné případy jsou pro strojvedoucí stresující

„Když například někdo s mobilním telefonem přichází před vlak, jste v naprosté nejistotě a nevíte, co ten dotyčný může udělat,“ řekla v úterý regionálnímu zpravodajskému serveru Adelaide Now kolegyně strojvedoucího. Zároveň pak apelovala na lidi, aby si uvědomili, že vlak nezastaví okamžitě a jeho brzdná dráha je dlouhá stovky metrů.

„Nikdy si nemůžeme být jisti, zda jsme někoho nesrazili. Můžeme jen čekat a doufat, že se dotyčný objeví v našem zorném úhlu. Nevědět je skutečně nepříjemné. Často se stává, že se vám během následujících dní nehoda neustále přehrává před očima. Je to stresující,“ dodala řidička.

Drážní komisař Peter Doggett zpravodajskému serveru Adelaide Now řekl, že toto obvinění odráží závažnost podobných činů. Mladistvé totiž mohou v podobných případech od smrti dělit pouhé milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám