Hlavní obsah

Kocour přišel o zadní tlapky, nevzdal to a naučil se chodit po předních

Novinky, Markéta Klánská
Oklahoma City

Kocoura Deuce potkal krušný osud. Nejprve přišel o obě zadní tlapy, a poté musel měsíc přežívat sám bez pomoci. Přesto, jak se říká, se opět postavil na nohy, i když pouze na ty přední.

Článek

Když byl kocour minulé pondělí nalezen, vyšetřovatelé se domnívali, že mu někdo záměrně amputoval obě zadní končetiny. Veterinářka z kliniky Quail Creek v Oklahomě ale dospěla k jinému názoru. Kocour podle ní utrpěl zranění ve střetu s nějakým zemědělským zařízením na farmě.

Na první pohled vzbuzuje kocour bez zadních končetin lítost. Jeho schopnost překonávat životní překážky je však obdivuhodná.

„Je to hotový zázrak. Představa, že může kočka přežít tak vážná zranění a zůstat čtyři až šest týdnů ponechána pouze svému osudu, je neuvěřitelná,“ řekla regionální televizi NEWS 9 Beth Rubyová z veterinární kliniky.

Kocour si poradil i bez protéz

Rubyová spolu s kolegy začala uvažovat o protézách, které by Deuceovi nahradily chybějící končetiny. Kocour si však na zbylé pahýly nenechá sáhnout. Minulou středu ráno se však s komplikovanou situací vyrovnal sám. Začal totiž balancovat a posléze chodit pouze po předních tlapách.

S ničím podobným se místní veterináři ještě nesetkali. Deuce začal chodit zcela bez pomoci a jakékoli opory. Dodává mu to tak i naději na nový domov. Nejprve ho však čeká náhradní péče, aby se ukázalo, zda může být vůbec adoptován, uvedla na svých stránkách televize NEWS 9.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám